Ma 2024. április 23., kedd, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Támogatás

Támogassa sportegyesületünket!

Bankszámla számunk: 
K&H Bank
10402513-25115314-00000000

egyszazalek

Hogyan támogathatod? 

Támogatóink

Hírlevél

Statisztika

Címlap Eseménynaptár Események kategória szerint
  Nyomtatás help
Előző hónap Előző nap Következő nap Következő hónap
Év Hónap Hét Mai nap Keresés Ugrás az adott hónapra
TOTAKIV
Szombat, 6. Október 2012, 08:45

 

32. TOLNAI TARISZNYÁSOK KÖRNYEZETISMERETI VERSENYE

Versenykiírás

 

Az idei évben is megrendezzük hagyományos faluismereti versenyünket. Ezúttal a Sárközbe látogatunk, Báta település ad otthont a rendezvénynek. Első alkalommal választottunk olyan helyszínt, ahol már korábban (1986) megrendezésre került a verseny. Az eltelt időben számos új látnivalóval gazdagodott a település. A falu múltját rendkívül gazdag gyűjteménnyel mutatja be a tájház. Bátán évszázadokon keresztül a halászat jelentette az egyik fő megélhetési forrást, ennek emlékét őrzi a halászház. Páratlan ipari műemlék a szivattyútelep, ahol a mai napig üzembe helyezhető faszéngáz-generátoros robbanómotorral üzemeltetett szivattyúkat láthatunk. A Fekete Gólya Ház, a fazekasház, a Czencz János emlékmúzeum, a templomok, kápolnák is sok érdekességet rejtenek, amit igyekszünk feltárni a verseny résztvevői előtt.

A versenyen 2-5 fős csapatok mérik össze tudásukat általános iskolás, középiskolás, felnőtt és családi (feltétel, hogy a csapatnak 14 év alatti vagy 60 év feletti tagja is van) kategóriában. A feladat két részből áll. Egyrészt érinteni kell a falutérképen bejelölt bójákat, és az ott elhelyezett szúróbélyegzővel ezt a menetkartonon igazolni. Ez esetenként némi ügyességet kíván majd a résztvevőktől. Másrészt a településsel kapcsolatos elméleti feladatot kell megoldani. A rendezvény honlapján elhelyezünk egy a Báta történetét, kulturális és természeti értékeit összefoglaló rövid anyagot. A kérdések közül néhányat ebből felkészülve meg lehet válaszolni. A kérdések többségére azonban a falu bejárása során szerzett ismeretek segítségével, a település nevezetes helyeit felkeresve lehet megtudni a választ. Meg kell nézni, számolni, vagy éppen a faluban élő emberektől kell megkérdezni. A kérdésekre három megadott válasz közül kell kiválasztani a megfelelőt. Minden válasz előtt egy betű található. A helyes válaszok betűjelét egymás mögé írva értelmes szöveget kaptok. A verseny célja, hogy a bójákat is érintve minél hamarabb megfejtsétek ezt a szöveget, és a négy órás szintidőn belül beérjetek a célba. A honlapon más érdekességeket is elhelyezünk, pl.: képeket a faluról, valamint a verseny után az eredmények, és az ott készült fényképek is láthatók lesznek. A verseny a település területén és közvetlen környékén folyik, nem igényel képzettséget a tájékozódás terén, bárki részt vehet a rendezvényen.

A rendezvény honlapja: www.totakiv.fw.hu

Verseny időpontja: 2012. október 06. (szombat)

Versenyközpont: Művelődési ház (Zrínyi u. 4.)

Nevezés: Bernáth Zsolt 30/351-3344, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Nevezési határidő: 2012. október 05. (péntek)

Nevezési díj: Bátai résztvevőknek nincs nevezési díj. Más esetben, határidőben történő nevezés esetén diákoknak 400 Ft/fő, felnőtteknek 600 Ft/fő, helyszíni nevezés estén diákoknak 600 Ft/fő, felnőtteknek 800 Ft/fő. A nevezési díjat a helyszínen kell fizetni.

Díjazás: minden kategória győztes csapata egy serleget vihet haza, valamint az 1-3. harmadik helyezett csapatok tagjai a verseny lógójával ellátott póló és éremdíjazásban részesülnek.

Szükséges felszerelés: íróeszköz

 

A verseny menete:

8.45.-9.45. résztvevők megérkezése

9.45.-10.00. köszöntő, tájékoztató

10.00.-14.00. verseny

14:15-14:45. Szerencsefutam

15.00. eredményhirdetés

 

 A versenyeken mindenki saját felelősségére vesz részt! Szép időt és kellemes versenyzést kívánunk.

 A RENDEZŐSÉG

 

Helyszín : Művelődési ház (Zrínyi u. 4.)
Kapcsolat : Bernáth Zsolt 30/351-3344, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
http://www.totakiv.fw.hu

Vissza

JEvents v1.5.5g   Copyright © 2006-2011